تنورگازی ۹۰کالا مناسب پخت و پز های تنوری مانند کیک و شیرینی جات ، انواع نان های محلی و سنتی ، بریان مرغ و… می باشد.
آرد ۲و نیم پیمانه ، بکینگ پودر ۲قاشق چایخوری ، تخم مرغ ۵عدد ، شکر ۱پیمانه ، پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری ، وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری ، زعفران دم کرده به مقدار لازم ، ماست ۱قاشق غذاخوری ، پودرقند ۱قاشق چایخوری ، پودر نارگیل ۱پیمانه ، روغن مایع ۱پیمانه.
آب ۲/۳پیمانه ، شکر ۲/۳ پیمانه ، گلاب ۱/۳ پیمانه ، جوهرلیمو نوک قاشق چایخوری ، زعفران دم کرده به مقدار لازم.
ابتدا کاسه ای مناسب انتخاب کرده تخم مرغ ها را درون آن می ریزیم. زرده تخم مرغ آخر را جدا کرده و در کاسه ای دیگر می ریزیم و سفیده آن را به مقابی تخم مرغ هارا اضافه می کنیم. حالا برای رومال کیک ماست را به همراه مقداری زعفران و پودرقند به زرده تخم مرغ اضافه و هم میزنیم تا ترکیب و یکدست شود سپس کنار می گذاریم. در ادامه شکر را به همراه وانیل و پودر هل به تخم مرغ ها اضافه می کنیم و با دور تند همزن برقی تخم مرغ ها را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه هم می زنیم تا رنگ آن روشن و کشدار شود.
حلا زعفران دم کرده را به همراه پودر نارگیل به مخلوط تخم مرغ اضافه و مجددا مخلوط می کنیم.وسپس روغن مایع را به مخلوط تخم مرغ اضافه و مجددا با دور تند همزن به مدت ۱دقیقه در حد مخلوط شدن هم می زنیم در ادامه درون کاسه مناسب آرد را به همراه بکینگ پودر اضافه کرده و مخلوط می کنیم. حالا مخلوط آرد را درون الک می ریزیم و ۳مرتبه الک می کنیم و طی ۳مرتبه به مخلوط تخم مرغ اضافه و با لیسک به صورت دورانی هم میزنیم. دقت داشته باشیم بافت مایه کیک به دلیل نبود مایعات کمی سفت تر از مابقی کیک ها است.
در این مرحله تنورگازی ۹۰کالا را روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار داده اجازه می دهیم کاملا گرم شود. حالا سینی تنورگازی را با مقداری روغن چرب کرده و با کاغذروغنی می پوشانیم. حالا مایه کیک را درون سینی می ریزیم و با پالت مایه کیک را به صورت یکدست پخش کرده روی آن را صاف می کنیم در ادامه از مواد رومال با برس به آرامی روی تمام قسمت های کیک می مالیم و سینی را داخل تنورگازی ۹۰کالا قرار می دهیم و اجازه می دهیم به مدت ۴۰ الی ۵۰ دقیقه داخل تنور بماند تا بپزد.
در حین پخته شدن کیک شربت را درست می کنیم برای این کار درون یک قابلمه مناسب آب را به همراه گلاب و شکر و جوهرلیمو اضافه و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. حالا زعفران دم کرده را به شربت اضافه و هم میزنیم تا ذرات شکر در آب حل شود. وقتی شربت جوش آمد اجازه می دهیم به مدت ۲ تا ۳دقیقه جوش بزند. سپس از روی حرارت برداشته اجازه می دهیم کاملا خنک شود.
حالا پس از گذشت ۵۰دقیقه کیک را با خلال دندان تست می کنیم اگر پخته بود از تنورگازی خارج کرده اجازه می دهیم خنک شود. سپس از قالب جدا کرده و به اندازه دلخواه برش می زنیم و شربت را به آرامی روی تمام قسمت های کیک می زنیم.